سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ |۱۶ محرم ۱۴۴۶ | Jul 23, 2024
حجت الاسلام تقی زاده داوری

حوزه/همزمان با دهه مبارك فجر ج نشست علمی «گزارشي از مطالعه اسلام شناسي و شيعه شناسي درمراكز علمي و دانشگاههاي غرب قبل و بعد از انقلاب اسلامي» با حضور مديران و پژوهشگران اداره كل پژوهش هاي اسلامي صدا و سیما در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، در اين نشست حجت الاسلام والمسلمين تقي زاده داوري، رئيس موسسه شيعه شناسي ضمن تفكيك دو مبحث شيعه شناسي و تشيع شناسي، در سه بخش به معرفي اسلام شناسان مطرح در قبل و بعد از انقلاب و معرفي آثار آنان و نيز مراكز اسلام شناسي و شيعه شناسي در جهان غرب پرداخت.

وی رويكرد استعماري محسوس (به طور غالب)، بهره گيري از استادان بهايي، يهودي و مسيحي، بهره گيري از منابع اهل سنت در مطالعه تشيع و ورود به حيطه شيعه شناسي از طريق زبان را از مهم ترين ويژگي هاي مطالعات اسلامي در دپارتمان هاي شرق شناسي غرب خواند.

رئيس مركز شيعه شناسي، تخصصي شدن مطالعات اسلامي و شيعه شناسي، به پشت صحنه رفتن و نامحسوس شدن انگيزه هاي استعماري، استفاده از دانشمندان مسلمان و شيعه در تدريس دروس و تدوين مقالات، گسترش اسلام هراسي، شيعه هراسي و ايران هراسي در مغرب زمين توسط مستشرقان و سياستمداران را رويكرد جديد در مطالعات اسلام شناسي و شيعه شناسي برشمرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha